Conchita van Iersel Esche

Conchita - kopie-a–  Mindfulnesstrainer categorie 1
–  Lid van de beroepsvereniging VMBN, lidnummer 201126
–  Docent

Leven en werken met aandacht, bezieling en compassie zijn kenmerkend voor mij. Door de ervaringen van jaren heen blijft de kracht van aandacht en mindfulness mij raken. De mildheid en zachtmoedigheid van mindfulness hebben mij tijdens stressvolle en soms moeilijke periodes kalmte gegeven. Steeds meer durf ik te vertrouwen op de beweeglijke stroom van het leven dat er NU IS en die te accepteren.
Ik heb geleerd te observeren hoe mechanismen werken. Nu (h)erken ik ze, transformee ze, ervaar ruimte en vrijheid in keuzes. Mindfulness werkt!

Ik beoefen Leven in Aandacht volgens de zenboeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh. 25 jaar geleden kwam ik hiermee in aanraking. Mijn Mindfulness beoefening heeft zich verbreed en verdiept mede door de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness van Johan Tinge. Sinds 2010 geef ik vanuit mijn praktijk voor aandachtstraining en bewustwording met veel vreugde groeps- en individuele Mindfulnesstrainingen. Op de werkplek geef ik als docent en trainer sinds 2012 de 8-weekse training ‘Mindful Vitaal’ aan medewerkers in de Jeugdzorg.

Het hart is mijn kompas. In 2013 heb ik de Compassiemodules MBCL Mindfulness Based Compassionate Living bij Frits Koster en Erik van den Brink afgerond. Ik voel me dankbaar dat ik inmiddels ook ervaring heb mogen opdoen in het geven van Compassietrainingen.

Regelmatig neem ik deel aan verdiepingstrainingen of nascholingsworkshops en retraites in binnen- of buitenland om mijn vakbekwaamheid en vakkennis actueel te houden. Ik heb ruim 20 jaar meditatie-ervaring en ben actief lid van de meditatiegroep /sangha van het Licht Eindhoven.

Mijn missie is om het vermogen van aandacht, zelfcompassie en zelfzorg dat reeds in ieder aanwezig is door de aandacht- en compassietrainingen te helpen vergroten.