Conchita van Iersel Esche

Conchita - kopie-a–  Mindfulness en compassietrainer categorie 1 (in ruste)
–  docent, schrijver Levensverhalen, dichter

Leven en werken met aandacht, bezieling en compassie zijn kenmerkend voor mij. Door de ervaringen van jaren heen blijft de kracht van aandacht en mindfulness mij raken. De mildheid en zachtmoedigheid van mindfulness hebben mij tijdens stressvolle en soms moeilijke periodes kalmte gegeven. Steeds meer durf ik te vertrouwen op de beweeglijke stroom van het leven dat er NU IS.

Die stroom zegt mij dat ik in deze levensfase mag vertragen. Nog meer tijd en ruimte mag nemen voor Zelfzorg en ZelfCompassie. Dit betekent geen Mindfulnesstrainingen en Zelfcompassietrainingen meer van mij, Conchita.

Ik ga meer aandacht en tijd geven aan het schrijven van (autobiografische) levensverhalen en gedichten. Het schrijven is voor mij al jarenlang een bron van kracht en heling. Aan het geduldige papier toevertrouwen wat je misschien nog met geen mens kan delen. Het is een aandachtsspier die ik meer wil trainen. Mijn hand, mijn lichaam wéét! Brengt al schrijvende aan het licht wat onder- of onbewust is en nog onbelicht was.

Met grote dankbaarheid denk ik terug aan het vertrouwen en de openhartigheid die ik heb ervaren bij deelnemers aan de de trainingen die ik de afgelopen jaren heb mogen geven. En de processen die ik zowel bij individuele deelnemers als in groepen en op de werkplekken in de Jeugdzorg heb mogen begeleiden. Het heeft me als mens enorm verrijkt.

Bewust leven vanuit het hart en in verbinding blijft mijn kompas.